A verseny leírása

Örömmel köszöntünk a TIG többfordulós versenyén, amelyet iskolánk osztályai számára hirdettünk meg.
A verseny célja, hogy minél alaposabban megismerjük az uniós országokat, illetve minél több érdekességet tudjunk meg róluk.

A verseny menete a következõ:

Minden forduló elõtt sorsolást tartunk: ezen derül ki, melyik osztály melyik uniós országot kapja az adott fordulóban.

A feladatok megoldása minden esetben egy magyar vonatkozás párhuzama. Olyan válaszok, melyeket az egyes országokban még a gyerekek is tudnak, de mi esetleg nem.

Vigyázat, többféle értelmezés és ebbõl adódóan többféle megoldás is lehetséges! Ettõl csak még érdekesebb lesz a verseny!

Pl.: Mi az egyes országokban a Balaton megfelelõje?

1. A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava. (Tehát meg kell keresni, hogy mi az adott országban a legnagyobb. Lehet az akár egy épület is!)

2. A Balaton az ország elsõ számú turisztikai célpontja. (Egyértelmû.)

3. A Balaton a magyar tenger. (A megnevezés ironikusan egy hiányra hívja fel a figyelmet.)

4. stb.

Az osztályok a válaszaikat e-mailben küldhetik el a szervezõknek (ezek képekre, zenékre, stb. mutató linkeket is tartalmazhatnak). Õk tetszik gombot illesztenek hozzá, amely innentõl kezdve lehetõvé teszi a versengést, és közzé teszik a verseny honlapján.

Csak az olvasók minõsítik a válaszokat, a szervezõk nem. A válaszokhoz lehet megjegyzéseket is fûzni (amiket nem tudunk tolerálni, töröljük), és ha valaki úgy gondolja, ráklikkelhet a tetszik-gombra.

Az osztályok érdeke, hogy minél több lelkes olvasójuk legyen, minél több tetszésnyilvánítást gyûjtsenek a tanév folyamán. Ezt – az igényes munka mellett – jó marketingtevékenységgel is elõsegíthetik.

A versennyel kapcsolatos információk (az aktuális kérdés, a határidõk, az osztályok pillanatnyi rangsora stb.) az üzenõfalunkon tekinthetõk meg.

Ha valaki szeretne a verseny szervezõivel kapcsolatba lépni, mert például kérdése, javaslata van, akkor ezt a tig.imunio@gmail.com e-mail címen teheti meg.

 

Mindenkinek jó versenyzést és sok sikert kívánunk!

 

Az aktuális forduló

A régebbi fordulók: link

Osztályok: link